Vi bidrar til lansering av en juridisk markedsplass

Vi-bidrar-til-lansering-av-en-juridisk-markedsplass

Den 11. september lanseres Lexolve Markedsplass i Norge, et konsept som er unikt på verdensbasis for å modernisere og tilgjengeliggjøre juridiske tjenester for små og mellomstore bedrifter. Her kan selskaper lage sikre, rimelige og digitale skreddersydde juridiske dokumenter de trenger i sin bedrift, med den innbakte juridiske ekspertisen de ville fått om de oppsøkte advokat.

“Vi er spesialisert på å levere advokattjenester til små og mellomstore bedrifter, og er opptatt av at profesjonell juridisk bistand skal være tilgjengelig for alle. Mange bedrifter eksponerer seg for en unødvendig stor risiko ved å bygge opp virksomheten rundt hjemmesnekrede avtaler, eller ved bruk av usikrede dokumentmaler fra en tilfeldig nettside. Lexolve Markedsplass gjør det mulig for oss å tilby kvalitetssikrede og gjennomarbeidede juridiske dokumenter til et prisnivå som er tilgjengelig for alle.” – Torstein Bjørkgård – daglig leder og partner Frøysaa & Bjørkgård

Første versjon av markedsplassen lanseres av Lawbotics AS i samarbeid med advokatfirmaene PwC, Frøysaa & Bjørkgård, Bing Hodneland og Protector IP, og skal møte behov selskaper har rundt start og drift av selskap, ansettelse, GDPR, og beskytte immaterielle verdier.

Å lage juridiske dokumenter er ofte en hodepine for små og mellomstore selskapseiere. Enten de skal lage ansettelsesavtaler, personvernerklæringer eller styredokumenter er det en risiko for at det blir feil med mindre de oppsøker advokat. Det er denne konvensjonelle arbeidsmetoden Lexolve Markedsplass vil endre på. Nå skal bedriftene i stedet selv kunne lage skreddersydde juridiske dokumenter med den samme kvaliteten de ville fått om de brukte advokat. Med få klikk får brukeren gjennom Lexolve Markedsplass et skreddersydd dokument med alle viktige klausuler – det sparer tid og kostnader, og øker compliance og kontroll for selskapene som tidligere kanskje fant en tilfeldig mal på nettet.

Lexolve Markedsplass lanseres av Lawbotics AS, legal tech selskapet som siden oppstarten i 2017 har arbeidet mot å modernisere advokattjenester både gjennom sin egenutviklede plattform Lexolve, samt initiativene Oslo Legal Tech Meetup og Oslo Legal Hackathon som har bidratt og inspirert til innovasjon i bransjen som helhet.

Lawbotics første produkt Lexolve SaaS er allerede i bruk av selskaper som har lagd sin egen selvbetjeningsløsning for sine ansatte, medlemmer og kunder. Lexolve Markedsplass er et tilbud både til de selskapene som ikke normalt bruker advokathjelp i dag, og for advokater som ønsker å fornye sin forretningsmodell og nå ut til et i stor grad ubetjent marked på en skalerbar måte. Via markedsplassen kan advokater enkelt konstruere sine egne dynamiske maler for kontrakter og juridiske dokumenter for en stor brukergruppe, fremfor å tilpasse dokumentene enkeltvis, noe som kommer både advokater og bedrifter til gode.

“I årene jeg jobbet som forretningsadvokat så jeg altfor ofte at små og mellomstore bedrifter manglet sentrale og juridiske viktige dokumenter, enten fordi de ikke hadde kunnskapen, budsjettet eller tid til å få dem lagd, mens advokatene på sin side tok betalt per time for arbeid som kunne ha kommet flere til gode. Dette ønsket jeg å gjøre noe med, og var min motivasjon for å starte Lawbotics. Ved å kombinere juss med teknologi kan juridisk kunnskap gjøres tilgjengelig for flere enn de som får advokathjelp i dag, og det er dette vi ønsker å oppnå med Lexolve Markedsplass.”  – Merete Nygaard, gründer og daglig leder Lawbotics AS

“Min oppfatning er at den tradisjonelle modellen hos advokatfirma hvor partnerne tar ut overskudd hvert år har hindret investering i nytenkning, men at bransjen samlet sett vil tjene på å modernisere seg. Min erfaring er at markedsplasser ofte utvider markedet til noe mye større enn det var i utgangspunktet. Eksempelvis omsetter FINN.no for mye mer enn avisene gjorde på rubrikkannonsering i gamle dager. Lanseringen av Lexolve markedsplass kan bli noe vesentlig mer enn et internt produktivitetsverktøy for advokatbransjen.” – Christian Printzell Halvorsen, CEO Cxense, tidl. adm. FINN.no og styreleder i Lawbotics AS

Se dokumentene vi har produsert for Lexolve Markedsplass her:
https://market.lexolve.com/vendors/froeysaa-bjoerkgaard/

Vår kompetanse er verdi for deg – ta kontakt med en av våre advokater for å høre om hvordan vi kan hjelpe deg i din situasjon.

Advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård AS – Alltid tett på!

Ta kontakt med oss

Hos oss er vi tett på klienten, kompetansen og regionen. Vi hjelper deg med alt fra små og store problemer. Ta kontakt med oss for en uformell prat.