fbpx

Familierett

Mange av de vanskeligste situasjonene kan komme fra familien, da familien står nært. Her mener vi at det ikke holder med fagkompetanse alene, erfaring er også nødvendig. Vi har advokater med erfaring innen familierett og vi vet hvordan vi skal levere gode løsninger til en

Våre advokater med spisskompetanse innenfor familierett kan hjelpe deg med:

Samboeravtale: Veldig ofte så ser vi at økonomien mellom samboere blir tettere som et følge av samboerskapet og som regel så er det ingen klarhet blant partene om hvem som eier hva. Uenigheter og konflikter kan derfor følge.

Samboeravtale, eller samboerkontrakt, er derfor gunstig å opprette slik at alle er klar over hvordan et oppgjør ser ut hvis brudd skulle skje. Det er ikke like romantisk å planlegge slikt, men ved kjøp av gjenstander med høy verdi så mener vi at det er utrolig viktig å ha en slik kontrakt på plass.

Ved hjelp av erfaring, bred kompetanse og advokater som lytter og forstår så er vi sikker på at vi kan hjelpe til å etablere en enighet rundt en kontrakt som avtaler fordeling av økonomi og verdier

Våre Advokater som jobber med familierett og skilsmisse anbefaler å ta kontakt så tidlig som mulig for å identifisere den beste veien fremover

Skilsmisse: Skilsmisse er som regel tøft og følelsesladet. I tillegg, så vet ikke alle hva man har krav på og hvordan verdier skal fordeles i oppgjøret. Advokater innen familierett kan f.eks. forklarte at brudd ved samboerskap, så verdiene man tar med seg inn tar man også med seg ut hvis ikke samboeravtalen sier noe annet.

Er det snakk om et ekteskap så pleier hovedregelen være at man deler verdiene likt. Her er hovedregelen at man deler det man eier sammen da søknad om separasjon ble sendt inn, eller den dagen man flytter fra hverandre, hvis det var det som skjedde først.

Hvis en bolig skal også deles, så må dette også inn i betraktningen. I tillegg, så må man tenke på en samværsavtale hvis man har fellesbarn.

Vi har som et mål å kunne gjennomgå situasjonen effektivt og med forståelse slik at vi kan bidra med de beste løsningene uansett hvilken situasjon du og din familie står ovenfor.

Skilsmisseoppgjør: En inngått avtale skal selvsagt respekteres. Det er derfor vi anbefaler å få en advokat på saken som sørger for at dine rettigheter blir tatt vare på når det økonomiske oppgjøret tar sted. Det er alltid lurt å være sikker på det man signerer på. Ta kontakt med en våre advokater som er tett på din sak. Ta kontakt tidlig slik at vi kan gå grundig gjennom din sak og gi deg den beste løsningen. Ta også kontakt hvis du mener at du har inngått en avtale som er urimelig.

Andre rettsområder våre familieadvokater kan hjelpe deg med:

Advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård AS holder til på Lysaker. Vi leverer advokattjenester innenfor næringsliv, fast eiendom, familie og arv. Vi bidrar til merverdi gjennom advokattjenester som tilfredsstiller kundens behov, særlig innenfor SMB-segmentet og for privatpersoner. Vår strategi er å være tett på; tett på klienten, kompetansen, hverandre og regionen.

Advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård AS — Alltid tett på.

Ta kontakt med oss

Hos oss er vi tett på klienten, kompetansen og regionen. Vi hjelper deg med alt fra små og store problemer. Ta kontakt med oss for en uformell prat.