19_FBA_Web_ikoner
Næringsliv

Opprettelse av selskaper

Dette bør du vite om opprettelse av selskaper

Når du driver virksomhet, er valg av selskapsform viktig for å sikre deg selv best mulig! Et tilfelle der man gjerne oppretter et nytt selskap er når man starter opp en ny bedrift. I andre tilfeller er det hensiktsmessig å opprette datter- eller søsterselskaper for å isolere en virksomhet eller minimere risiko.

Frøysaa & Bjørkgård hjelper deg med å vurdere hvilken selskapsform som er best for deg, og bistår i selve opprettelsen av selskapet. Vi bistår næringsdrivende, både privatpersoner og selskaper, og har lang erfaring med rådgivning om selskapsform.

Hos oss kan du få en gratis innledende samtale med en av våre erfarne advokater.

Bestill en innledende samtale her.

Når bør man opprette et selskap?

Har du en gründer i magen? Er det en idé du ønsker å sette ut i livet? Eller kanskje du er influenser? Dersom du har en plan om å tjene penger på slik virksomhet, bør du vurdere å opprette et nytt selskap.

Har du allerede en etablert virksomhet, kan du vurdere hvorvidt du ønsker å skille ut enkelte deler av driften eller satse på nye forretningsområder. Da kan opprettelse av et nytt selskap være et fornuftig valg for å sikre deg selv og dine interesser!

Hvilken selskapsform skal jeg velge?

Hvilken selskapsform som bør velges, varierer fra virksomhet til virksomhet. I utgangspunktet anbefaler vi to selskapsmodeller; aksjeselskap (AS) eller enkeltpersonsforetak (ENK). Begge selskapsformene medfører både fordeler og ulemper, så det er viktig å gjøre en grundig vurdering av hva som passer for din virksomhet!

Vår erfaring er at faktorer som økonomi, skatt og avgifter ofte er avgjørende for valg av selskapsform. I tillegg er kartlegging av risiko og kunnskap om ansvar viktige faktorer som må tas i betraktning.

Er dere flere personer som skal opprette et selskap sammen? Da er det flere faktorer som kommer inn. Særlig samhandlingen og styrkeforholdet mellom de forskjellige eierne må vurderes. Det er viktig å være klar over alt som må på plass allerede før man gjør investeringen og starter et selskap sammen – det er ikke gjort på dagen å endre selskapsform i ettertid!

Du kan lese om forskjellen på enkeltmannsforetak (ENK) og aksjeselskap (AS) i denne artikkelen.

Les også om hvordan man oppretter enkeltmannsforetak (ENK) eller aksjeselskap (AS).

Advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård bistår gjerne i opprettelse av selskap. Våre advokater har god forretningssans og kunnskap om ulike selskapsformer. Etter en innledende samtale, vet vi hvilken selskapsform som passer for deg og din virksomhet.

Kontakt oss gjerne for en uformell prat.

Advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård AS – Alltid tett på!