19_FBA_Web_ikoner
Næringsliv

Generasjonsskifte

Hvordan lykkes med et generasjonsskifte?

Et generasjonsskifte skjer når en ny generasjon overtar verdiene i familiebedriften. Det er riktignok ikke så ukomplisert som det kanskje høres ut – en rekke ting må reflekteres over dersom man ønsker å sikre et vellykket generasjonsskifte, blant annet hvodan virksomhetens verdier skal forvaltes.

Advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård har bred erfaring med generasjonsskifter og håndtering av næringsvirksomhet i den anledning. Hos oss kan du få en gratis innledende samtale med en av våre erfarne advokater.

Bestill en innledende samtale her.

Planlegg generasjonsskiftet i god tid

Vår erfaring tilsier at et vellykket generasjonsskifte i stor grad handler om god planlegging og strukturert arbeid. Man bør starte prosessen i god tid, slik at ingen avgjørelser tas i hast!

Vi i Frøysaa & Bjørkgård hjelper våre klienter med å gjennomføre prosessen på best mulige måte. Slik sørger vi at man får de beste forutsetningene for å utvikle, sikre, og ivareta verdiene i virksomheten.

Her kan du lese mer om hvordan man sikrer et vellykket generasjonsskifte i virksomheten.

Hva skal skje med selskapets verdier ved generasjonsskiftet?

Spørsmålet om generasjonsskifte handler om hva som er best for virksomheten og familien – blant annet når det gjelder hva som skal skje med selskapets verdier. Er man tjent med at neste generasjon tar over og forvalter de industrielle verdiene i virksomheten videre? Eller er det bedre å realisere verdiene i selskapet nå, slik at neste generasjon i stedet overtar kapital for videre forvaltning? Og skal man i så fall selge til en industriell aktør, eller til en finansiell investor? Er man usikker på hva som lønner seg, kan det være fornuftig å forhøre seg med en advokat.

Frøysaa & Bjørkgård kombinerer ekspertise innen arv og arveplanlegging med skatterett, selskapsrett og annen forretningsjus i slike prosesser. I tillegg til juridisk kompetanse, sikrer praktisk erfaring og sterke kommunikasjonsevner at vi finner gode og praktiske løsninger for våre klienter.

Har du spørsmål om generasjonsskifte? Vi står klare til å hjelpe deg!

Kontakt oss gjerne for en uformell prat.

Advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård AS – Alltid tett på!