Det blir ikke samme hyttekosen uten orden på det juridiske

Det er juridiske forhold involvert på mange områder

Med hytte kommer man ikke unna at det er endel ting som berøres av jus og rettsregler. Vi har kontakt med mange hytteeiere og vet at det er mange temaer. Vår erfaring er at det hjelper å konkretisere og strukturere litt og gjerne snakke med en utenforstående. Da blir det lettere å forholde seg til dette og nyte ferien og livet generelt.

Vi har laget en sjekkliste til deg med noen råd innenfor endel områder du kommer borti som hytteeier.

Du inviteres også til en gratis rådgivningssamtale om du ønsker det.

Få vår sjekkliste for hytteeiere gratis tilsendt!

Skjema for utfylling for sjekkliste + mulighet for å ta en rådgivningssamtale
Ja, jeg ønsker sjekklisten
Ja, jeg ønsker å bli kontaktet for en gratis rådgivningssamtale
Jeg samtykker til at Advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård lagrer informasjonen og kan kontakte meg på sms/epost/telefon i forbindelse med utsendelse av nyhetsbrev, invitasjon til seminarer og annen markedsføring. *

I Norge har vi hyttesesong nesten hele året

Nå nærmer sommeren seg og det er stor rift om hytta, både på fjellet og ved sjøen. Det siste året har interessen for å feriere i Norge gått til himmels og folk blir mer glade i å være ute i naturen og alt Norge har å by på.

Økt interesse kan bety ulike ting for en hytteeier. Du vil kanskje invitere flere familiemedlemmer til hytta eller du vil dele den med barn/svigerbarn i større grad enn tidligere. Kanskje du også vil leie den ut for å tjene litt ekstra. For noen er tiden inne for å selge stedet du en gang var glad i, men som nå av ulike grunner ikke brukes nok – «Prisen er jo god nå om dagen».

Et harmonisk liv på hytta?

På hytta skal det kobles av og hverdagens stress og mas skal legges igjen hjemme. Men som hytteeier vet du at det er mye som skal gjøres. Det gjelder også det juridiske;

  • Hva skje med hytta når du ikke lenger lever eller ønsker å bruke den?
  • Hva med landskapet rundt (på naboens tomt) som gror igjen?
  • Hva med P-plassen eller veien som du lenge har tenkt å tinglyse retten til å bruke?
  • Hva med innlagt vann (og strøm, kanskje) som du vet du får muligheten til om en stund – hvordan skal det organiseres?
  • Kanskje har du barnebarn som snart kommer til å løpe rundt og korteste vei ned til en strand der du vet de må over den sinna naboens tomt, hva gjør du med det?

Du kan lese mye mer om dette i sjekklisten.