Bli kjent med Steinar Lie

Tettere på…

Bli kjent med og kom tettere på vår kollega Steinar Lie. Steinar har nylig blitt en del av Advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård og jobber med saker innenfor fagområdet ´Næringsliv`.

Hvilke rettsområder har du jobbet mest med? 
Jeg har jobbet desidert mest med immaterialrett, herunder strategisk rådgiving knyttet til hva som bør beskyttes, hvordan det skal beskyttes og hvordan en oppnådd beskyttelse skal håndheves. Jeg har også jobbet mye med tvister/prosesser knyttet til disse spørsmålene og til kontrakter som har til formål å unngå de samme tvistene/prosessene. Jeg har også erfaring med tollbeslag-saker.

Hvorfor vil du jobbe hos Frøysaa & Bjørkgård?
Litt tilfeldig var valget, det må jeg innrømme. Jeg var på utkikk etter et mellomstort advokatbyrå som kunne tenke seg å la meg jobbe med IP, samtidig som jeg fikk bryne meg på andre fagfelt. Jeg er eksepsjonelt glad for å være akkurat her, akkurat nå. Noen ganger treffer man blinken selv om man ikke vet helt nøyaktig hva man sikter på.

Hva gjør du når du ikke er advokat?  
Jeg er småbarnsfar (gutt 6, jente 4),  dermed er i grunn spørsmålet besvart rent tidsmessig. Men gi meg en stille elv, en fluestang og en real døgnflueklekking, og jeg forsvinner inn i en vidunderlig verden som kalles “flyt”. Ellers digger jeg sjakk, golf, ski og all annen sport (men bare på TV og bare når vi vinner). Ja, og båtliv, strandliv, reising og natur sånn ganske generelt. Jeg har også en bakgrunn som gitarspillende gatesanger.

Hva liker du best med å være advokat? 
Jeg liker å løse problemer. Juss er logikk med språk som verktøy, og jeg er språkmann.

Hvordan har juss påvirket din hverdag?
Juss har vært hverdagen min siden ca. 1996, da jeg begynte å studere. Noen forklarte meg en gang at juss er ‘kunsten å krangle etter visse regler’. Jeg er ikke så veldig opptatt av å krangle sånn til vanlig, men jammen har jussen lært meg mye om å diskutere og om å arrestere
usammenhengende resonnementer.

Lykke til videre.
“Takk for praten, Steinar – det var fint å bli mer kjent og komme litt tettere innpå deg og din hverdag. Vi ønsker deg lykke til videre hos Frøysaa & Bjørkgård. Vi  gleder oss over å ha deg i teamet.”

Vår kompetanse er verdi for deg – ta kontakt med en av våre advokater for å høre om hvordan vi kan hjelpe deg i din situasjon.

Advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård – Alltid tett på – også kollegaene!

Steinar Lie

Advokat

+47 469 46 974
sl@fbadvokat.no

Ta kontakt med oss

Hos oss er vi tett på klienten, kompetansen og regionen. Vi hjelper deg med alt fra små og store problemer. Ta kontakt med oss for en uformell prat.

 

Ta kontakt med oss, det koster ingenting.