Generasjonsskifte

generasjonsskifte

Hvordan lykkes med et generasjonsskifte?

Et generasjonsskifte skjer når en ny generasjon overtar verdiene i familiebedriften. Det er riktignok ikke så ukomplisert som det kanskje høres ut – en rekke ting må reflekteres over dersom man ønsker å sikre et vellykket generasjonsskifte, blant annet hvodan virksomhetens verdier skal forvaltes.

Advokatfirmaet Frøy har bred erfaring med generasjonsskifter og håndtering av næringsvirksomhet i den anledning. Hos oss kan du få en gratis innledende samtale med en av våre erfarne advokater.

Planlegg generasjonsskiftet i god tid Vår erfaring tilsier at et vellykket generasjonsskifte i stor grad handler om god planlegging og strukturert arbeid. Man bør starte prosessen i god tid, slik at ingen avgjørelser tas i hast!

Hvordan kan våre advokater hjelpe?

Vi i Frøy hjelper våre klienter med å gjennomføre prosessen på best mulige måte. Slik sørger vi at man får de beste forutsetningene for å utvikle, sikre, og ivareta verdiene i virksomheten.

Hva skal skje med selskapets verdier ved generasjonsskiftet?

Spørsmålet om generasjonsskifte handler om hva som er best for virksomheten og familien – blant annet når det gjelder hva som skal skje med selskapets verdier. Er man tjent med at neste generasjon tar over og forvalter de industrielle verdiene i virksomheten videre? Eller er det bedre å realisere verdiene i selskapet nå, slik at neste generasjon i stedet overtar kapital for videre forvaltning? Og skal man i så fall selge til en industriell aktør, eller til en finansiell investor? Er man usikker på hva som lønner seg, kan det være fornuftig å forhøre seg med en advokat. Få en innledende samtale med en av våre advokater.

Frøy advokatene kombinerer ekspertise innen arv og arveplanlegging med skatterett, selskapsrett og annen forretningsjus i slike prosesser. I tillegg til juridisk kompetanse, sikrer praktisk erfaring og sterke kommunikasjonsevner at vi finner gode og praktiske løsninger for våre klienter.

Kontakt oss i dag for en innledende samtale

"*" obligatorisk felt

Advokatfirmaet Frøy

Hurtigkontakt

Ønsker du at vi skal kontakte deg? Fyll ut navn og nummer under, så kontakter vi deg.

"*" obligatorisk felt