Generasjonsskifte

generasjonsskifte

Hvordan lykkes med et generasjonsskifte?

Et generasjonsskifte skjer når en ny generasjon overtar verdiene i familiebedriften. Det er riktignok ikke så ukomplisert som det kanskje høres ut – en rekke ting må reflekteres over dersom man ønsker å sikre et vellykket generasjonsskifte, blant annet hvodan virksomhetens verdier skal forvaltes.

Advokatfirmaet Frøy har bred erfaring med generasjonsskifter og håndtering av næringsvirksomhet i den anledning. Hos oss kan du få en gratis innledende samtale med en av våre erfarne advokater.

Planlegg generasjonsskiftet i god tid Vår erfaring tilsier at et vellykket generasjonsskifte i stor grad handler om god planlegging og strukturert arbeid. Man bør starte prosessen i god tid, slik at ingen avgjørelser tas i hast!

Hvordan kan våre advokater hjelpe?

Vi i Frøy hjelper våre klienter med å gjennomføre prosessen på best mulige måte. Slik sørger vi at man får de beste forutsetningene for å utvikle, sikre, og ivareta verdiene i virksomheten.

Hva skal skje med selskapets verdier ved generasjonsskiftet?

Spørsmålet om generasjonsskifte handler om hva som er best for virksomheten og familien – blant annet når det gjelder hva som skal skje med selskapets verdier. Er man tjent med at neste generasjon tar over og forvalter de industrielle verdiene i virksomheten videre? Eller er det bedre å realisere verdiene i selskapet nå, slik at neste generasjon i stedet overtar kapital for videre forvaltning? Og skal man i så fall selge til en industriell aktør, eller til en finansiell investor? Er man usikker på hva som lønner seg, kan det være fornuftig å forhøre seg med en advokat. Få en innledende samtale med en av våre advokater.

Frøy advokatene kombinerer ekspertise innen arv og arveplanlegging med skatterett, selskapsrett og annen forretningsjus i slike prosesser. I tillegg til juridisk kompetanse, sikrer praktisk erfaring og sterke kommunikasjonsevner at vi finner gode og praktiske løsninger for våre klienter.

Ta kontakt for en innledende samtale

Vil du finne ut av om du i det hele tatt har en sak? Ta kontakt for en innledende samtale.

Artikkelen er skrevet av

Advokatfirmaet Frøy

Hurtigkontakt

Ønsker du at vi skal kontakte deg? Fyll ut navn og nummer under, så kontakter vi deg.

"*" obligatorisk felt