Generasjonsskifte i familiebedriften

generasjonsskifte bedrift møte i bedriften

Hvordan lykkes med et generasjonsskifte?

Et generasjonsskifte skjer når en ny generasjon overtar verdiene i familiebedriften. Det er riktignok ikke så ukomplisert som det kanskje høres ut – en rekke ting må reflekteres over dersom man ønsker å sikre et vellykket generasjonsskifte, blant annet hvodan virksomhetens verdier skal forvaltes.

Advokatfirmaet Frøy har bred erfaring med generasjonsskifter og håndtering av næringsvirksomhet i den anledning. Hos oss kan du få en innledende samtale med en av våre erfarne advokater.

Planlegg generasjonsskiftet i god tid

Vår erfaring tilsier at et vellykket generasjonsskifte i stor grad handler om god planlegging og strukturert arbeid. Man bør starte prosessen i god tid, slik at ingen avgjørelser tas i hast!

Vi i Frøy hjelper våre klienter med å gjennomføre prosessen på best mulige måte. Slik sørger vi at man får de beste forutsetningene for å utvikle, sikre, og ivareta verdiene i virksomheten.

Her kan du lese mer om hvordan man sikrer et vellykket generasjonsskifte i virksomheten.

Selskapets verdier ved generasjonsskiftet

Spørsmålet om generasjonsskifte handler om hva som er best for virksomheten og familien – blant annet når det gjelder hva som skal skje med selskapets verdier. Er man tjent med at neste generasjon tar over og forvalter de industrielle verdiene i virksomheten videre?

Eller er det bedre å realisere verdiene i selskapet nå, slik at neste generasjon i stedet overtar kapital for videre forvaltning? Og skal man i så fall selge til en industriell aktør, eller til en finansiell investor? Er man usikker på hva som lønner seg, kan det være fornuftig å forhøre seg med en advokat.

Frøy kombinerer ekspertise innen arv og arveplanlegging med skatterett, selskapsrett og annen forretningsjus i slike prosesser. I tillegg til juridisk kompetanse, sikrer praktisk erfaring og sterke kommunikasjonsevner at vi finner gode og praktiske løsninger for våre klienter.

Har du spørsmål om generasjonsskifte? Ta kontakt så vi kan hjelpe deg videre i prosessen.

Kontakt oss i dag for en innledende samtale

"*" obligatorisk felt

Advokatfirmaet Frøy

Hurtigkontakt

Ønsker du at vi skal kontakte deg? Fyll ut navn og nummer under, så kontakter vi deg.

"*" obligatorisk felt